You are Unregistered, please register to gain Full access.    
«•»World-Satellite Forum«•»  
Old 15-09-2012, 20:43   #1
 
mixer's Avatar
 
MODERATOR
Join Date: May 2010
Posts: 8,893
Thanks: 2,336
Thanked 12,023 Times in 4,267 Posts
Users Flag!
Default Predstavljena nova Nokia Lumia 920

Predstavljena nova Nokia Lumia 920

Nokia i Microsoft danas su održali konferenciju u Njujorku na kojoj je predstavljena nova Lumia 920.Prvo smo se pridružili Windows Phone ekosistemu. Dijelili smo Microsoftovu viziju da možemo stvoriti novo smartfon iskustvo", rekao je Stiven Elop, Nokia CEO, na početku današnje konferencije.Predstavljena nova Nokia Lumia 920

Veoma smo uzbuđeni danas oko sljedećeg velikog koraka", rekao je Elop, a Džo Harlou, potpredsjednik Nokia smartfon divizije, koja je na sceni izašla nakon njega, to je i potvrdila. Danas predstavljamo novu generaciju Lumia. Nokia Lumia 920 je najinovativniji smartfon na tržištu", rekla je ona.

Kao što se i nagađalo, tu je Nokia PureView tehnologija, koja prema navodima iz Nokije donosi najviši kvalitet videa i fotografija. Nokia Lumia 920 pravi bolje fotografije i video od svih konkurentskih smartfona", rekla je Harlou, a rezolucija kamere je 8,7 megapiksela. Što se specifikacija tiče, tu je 4,5-inčni zakrivljeni Pure Motion HD+ ekran, Qualcomm Snapdragon S4 procesor, 2000 mAh baterija i mogućnost bežičnog punjenja, na kojoj je Nokia radila sa različitim partnerima.

Džo Belfiore iz Microsofta na konferenciji je govorio o Windows Phoneu 8 i nekim novinama koje on donosi. Željeli smo sa Windows Phone 8 omogući najpersonalizovanije iskustvo koje iko može doživjeti na smartfonu, rekao je on pokazavši svoju ličnu Lumiju 920. "Podesio sam je da odgovara meni". Među podešavanjima koje je on izdvojio, a koje novi WP nudi su nove male pločice (tiles).

Windows Phone ima preko 100.00 aplikacija", rekao je on, " a Windows Phone 8 će, naravno, pokretati Windows Phone 7 aplikacije. Novost u Windows Phone OS-u koju je Belfiore danas najavio su screenshotovi, koji su podržani u ovoj verziji platforme. Jedna od novina je i to da kamera sada podržava "pinch to zoom".

Lumia 920 se izdvaja iz gomile", rekao je Kevin Šilds, viši potpredsjednik kompanije Nokia. Sa Lumiom 920 vraća se zakrivljeni ekran, proširujemo paletu boja tako što smo dodali i žutu", rekao je on. Staklo je još jače, a kućište je skoro nemoguće izgrebati", istakao je Šilds. U ekran smo ugradili tehnologiju "super osjetljivog dodira", rekao je on i demonstrirao kako se Nokia Lumia 920 može koristiti i sa rukavicama.

Smatramo da je kvalitet fotografje osnova za diferencijaciju u svijetu smartfona“, rekao je Kroford Del Prete, izvršni potpredsjednik i generalni direktor zadužen za istraživanja kompanije IDC. Fotografije kada su uslovi osvjetljenja nepovoljni bile su slaba tačka smart telefona. Kompanija Nokia je ovaj problem riješila PureView tehnologijom, kako bismo stvorili dodatnu vrijednost za kupce.

Primjenom svog bogatog iskustva iz oblasti fotografije, kompanija Nokia je proizvela najbolju kameru ove vrste, za svakodnevnu upotrebu“. Lumia 920 sadrži i Nokia City Lens servis, dodatak paketu Nokia lokacijskih servisa. Okretanjem kamere ka nekoj ulici, tehnologija City Lens prikazuje informacije o restoranima, prodavnicama, hotelima, itd. na površinama zgrada.

Ova tehnologija je početak novog iskustva „uveličane stvarnosti“ (augmented reality) koja nadopunjuje Nokia mape, s obzirom da je moguće jednsotavno smjenjivati prikaz mape i „augmented reality“ prikaz, kažu iz Nokije. Pored Lumia 920 modela, Nokia je danas, kako se i predviđalo, predstavila i Lumiu 820. Ovaj model srednje klase ima 4,3-inčni ClearBlack OLED ekran, takođe sa Super Sensitive touch tehnologijom, Snapdragon S4 procesor (na 1.5GHz), kamerom rezolucije 8 megapiksela i 1GB RAM memorije.

Model Lumia 920 dostupan je u žutoj, crvenoj, sivoj, bijeloj i crnoj boji, dok je model Nokia Lumia 820 dostupan u crvenoj, žutoj, sivoj, bež, ljubičastoj, bijeloj i crnoj boji. Oba telefona će biti dostupna u Penta Band LTE i HSPA+ varijantama, a očekuje se da će isporuka početi kasnije u toku godine. Cijene i tačan datum izlaska na tržište za svaku zemlju pojedinačno, biće objavljeni pred početak prodaje.

Kada su sredinom februara prošle godine Nokia i Microsoft ozvaničili svoju saradnju, u zvaničnom saopštenju tada je rečeno da ove dvije kompanije zajedno vide šansu i imaju volju, resurse i snagu za uspjeh. Sve te svoje kapacitete uložili su u Lumia 920 i 820 modele.

WS.
mixer is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On 

Powered by vBulletin®™
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright ©2013 World-Satellite™
All Rights Reserved™