You are Unregistered, please register to gain Full access.    
«•»World-Satellite Forum«•»  
Old 15-09-2012, 11:17   #1
 
MODERATOR
Join Date: May 2010
Posts: 9,030
Thanks: 2,326
Thanked 12,232 Times in 4,339 Posts
Users Flag!
Default Galaxy S3 prestigao iPhoneGalaxy S3 prestigao iPhone i postao najprodavaniji smartphone na tržištu!

Samsungov Galaxy S3 postao je najprodavaniji pametni telefon na američkom tržištu prestigavši Appleov iPhone 4S koji je od kraja prošle godine dominirao ovim tržištem

Od kada je krajem prošle godine predstavljen, Appleov iPhone 4S držao je prvo mjesto kao najprodavaniji pametni telefon na tržištu SAD-a, no od prošlog mjeseca situacija se promijenila te je prvo mjesto zauzeo Samsung sa svojim pametnim telefonom Galaxy S3.

Ovu je informaciju objavio analitičar Michael Walkley iz kompanije Canaccord Genuity koji je do ovog podatka došao na temelju informacija o broju prodanih telefona koje je dobio od prodajnih lanaca i trgovina u SAD-u. Walkley napominje da je prodaja Samsungova najjačeg modela sve bolja te da je ova kompanija tijekom ove godine postala vodeća na ukupnom mobilnom tržištu, kao i tržištu pametnih telefona, a sigurno je da su u Samsungu posebno sretni što su prestigli Apple na američkom tržištu jer je upravo sud u toj zemlji nedavno donio odluku da je ova kompanija prekršila Appleove patente te im moraju platiti odštetu veću od milijardu dolara.


No, osim povećanje potražnje za Samsungovim telefonima, jedan od razloga promjene na vodećem mjestu na tržištu jest i – iPhone 5. S obzirom da se očekuje da će iPhone 5 donijeti najveće promjene na ovom telefonu do sada – uključujući i toliko željeni ekran veće dijagonale, dio korisnika odlučio je pauzirati s kupovinom trenutnog modela iPhonea te će sačekati izlazak 'petice' koja bi, vjeruju na Cnetu, ubrzo mogla prestići Galaxy S3 i vratiti iPhone na prvo mjesto po prodaji u SAD-u.


Apple će novi model svog telefona predstaviti sljedećeg tjedna te su iz ove kompanije jučer novinarima poslali pozivnice za konferenciju koja će se održati 12. rujna i na kojoj će napokon predstaviti iPhone 5.

Mnogi tržišni analitičari još su početkom godine, nakon što je kao najbolji smartphone u 2011. godini izabran Galaxy S2, najavili da će se bitka za najbolji telefon u 2012. godini voditi između samo dva telefona – Galaxyja S3 i iPhonea 5. Što mislite, kako će iPhone 5 parirati Galaxyju S3 koji je po mnogima trenutno najbolji i hardverski najjači pametni telefon na tržištu?

WS.
Garfield is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On 

Powered by vBulletin®™
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright ©2013 World-Satellite™
All Rights Reserved™