You are Unregistered, please register to gain Full access.    
«•»World-Satellite Forum«•»  
Old 26-06-2012, 09:15   #1
 
mixer's Avatar
 
MODERATOR
Join Date: May 2010
Posts: 8,893
Thanks: 2,336
Thanked 12,023 Times in 4,267 Posts
Users Flag!
Default Dotcom priprema Megabox!Povratak najpoznatijeg pirata: Dotcom priprema Megabox!

Kakav paradoks! Najpoznatiji svjetski pirat Kim Dotcom ima rješenje za borbu protiv piratstva!

Osim MegaUploada, internetskog servisa za razmjenu datoteka kojeg je ugasio FBI, Kim Dotcom pripremao je još jedan veliki projekt – Megabox, za koji je rekao da će glazbenike 'osloboditi okova' diskografskih kuća i omogućiti im da zarađuju puno više novca od prodaje glazbe.


Prema nekim teorijama zavjere upravo je Megabox, a ne MegaUpload bio glavni razlog zbog kojeg su Amerikanci krenuli po Dotcoma. Naime, Megabox je zamišljen kao streaming aplikacija putem koje će glazbenici prodavati svoje pjesme (bez ikakvog uplitanja diskografa) pri čemu bi većina novca (90 posto) išla direktno njima.

Dotcom je u jednom intervjuu prošle godine rekao da čak imaju rješenje putem kojeg će glazbenici moći zarađivati i od besplatnog skidanja njihovih pjesama: 'Da, plaćat ćemo glazbenike i za besplatno skidanje pjesama', rekao je ekipi s TorrentFreka.


Takvo rješenje za besplatno skidanje pjesama i zaradu od njih nazvao je Megakey te je rekao da je ono već iskušano na više od milijun korisnika i da je uspješno.

Riječ je o aplikaciji koja je povezana s oglasima s drugih internetskih stranica te se zarada ostvaruje od prikazivanja oglasa.
Ideja da glazbenici 'uzmu stvari u svoje ruke' te da putem ove platforme sami prodaju glazbu pri čemu bi zaradili 90 posto od prodajnog iznosa, odnosno mogućnost da zarađuju od besplatnog skidanja pjesama sigurno se nije svidjela brojnim šefovima diskografskih kuća kojima bi Megabox uzeo milijune ili možda milijarde dolara.

Dotcom je prošle godine čak najavio da će se Megaboxu pridružiti i neka poznata imena iz svijeta glazbe koji su navodno namjeravali prekinuti suradnju s dosadašnjim diskografskim kućama i pjesme izdavati upravo na Megaboxu te bi oni sigurno privukli i brojne druge glazbenike i grupe na suradnju s Dotcomom i njegovim servisom.


Megabox i Megakey mogli bi u potpunosti promijeniti način distribucije glazbe i velikim dijelom izbaciti posrednike tj. diskografe iz igre (tj. iz raspodjele novca), a u isto vrijeme riješili bi problem piratstva jer zašto bi itko ilegalno skidao pjesme, ako ih može skinuti u potpunosti legalno i besplatno.To bi dovelo do paradoksne situacije u kojoj bi rješenje za borbu protiv piratstva ponudio najpoznatiji svjetski pirat!

Nakon uhićenja Dotcoma nije bilo puno riječi o Megaboxu, no na Digital Trendsu kažu kako je Dotcom jučer na svom profilu na Twitteru i Instagramu najavio skorašnji dolazak Megaboxa, no dodatne informacije o ovom servisu ipak nije objavio.


Inače, Kim Dotcom i dalje se nalazi u Novom Zelandu gdje očekuje odluku tamošnjeg suda o tome hoće li ga izručiti SAD-u.

dnevnik
mixer is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On 

Powered by vBulletin®™
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright ©2013 World-Satellite™
All Rights Reserved™