You are Unregistered, please register to gain Full access.    
«•»World-Satellite Forum«•»  
Old 15-01-2011, 10:07   #1
 
Warrior's Avatar
 
ADMINISTRATOR
Join Date: Apr 2010
Location: World-Satellite
Posts: 13,430
Thanks: 5,026
Thanked 31,905 Times in 7,206 Posts
Users Flag!
Default Olympusov novi predvodnik preokrenuo je svijet fotoaparata

Olympusov novi predvodnik preokrenuo je svijet kompaktnih fotoaparata

Olympus je stvorio novu vrstu kompaktnog fotaparata s X faktorom: s nevjerojatno svjetlosno jakim objektivom, iznimno kvalitetan fotoaparat XZ-1

Hamburg, 6. siječnja, 2011. - Najprije je došla PEN revolucija u Micro Four Thirds kategoriji fotoaparata, a sada Olympus iznova piše pravila igre s novim XZ-1. Ovaj fotoaparat džepne veličine postavlja nove standarde koje suparnici moraju doseći. XZ-1 je idealan za amatere koji znaju nešto o fotoaparatima i ozbiljne fotografe koji žele imati još jedan fotoaparat. Ovaj fotoaparat kojeg krasi već poznati Olympusov dizajn daje nevjerojatno oštre rezultate, poput SLR fotografija, čak i pri slabom osvjetljenju. Koji to faktor X osigurava ovakvu kvalitetu?

To je kombinacija triju vrhunskih karakteristika: nevjerojatno velikog, iznimno osjetljivog CCD senzora, ekstremno brzog TruePic V procesora za obradu slike i svjetosno jakog 1:1.8-2.5 i.ZUIKO DIGITAL objektiva. XZ-1 je prvi kompaktni fotoaparat koji dolazi s ugrađenim objektivom tvrtke ZUIKO, jednog od vodećih proizvođača vrhunske optike koja se do sada mogla koristiti samo na SLR fotoaparatima.

Kompatibilan je i s sve većim brojem Olympus PEN dodatne opreme za fotoaparate bez zrcala. Kako bi još više poboljšali kvalitetu fotografija i video zapisa, korisnici mogu dodati vanjsku bljeskalicu, elektroničko tražilo ili vanjski stereo mikrofon, a uskoro dolazi još dodatne opreme. Kompaktni XZ-1 dolazi u mat crnoj ili lakirano bijeloj boji s 3'' OLED zaslonom i izgledom koji odgovara njegovim profesionalnim specifikacijama. U prodaju dolazi u siječnju 2011.Nevjerojatna kvaliteta slike
XZ-1 daje nevjerojatnu kvalitetu slike za kompaktan fotoaparat, bilo da je riječ o fotografijama ili o HD video zapisu. Samo nekoliko fotoaparata koji nisu u kategoriji profesionalnih fotoaparata može se nositi s zapanjujućom oštrinom slika snimljenih s XZ-1. Kvaliteta je savršena od ruba do ruba zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji Olympusovog objektiva, velikog senzora i procesora.

Svjetlosno jaki 1:1.8-2.5, 4x širokokutni i.ZUIKO DIGITAL objektiv osigurava dovoljno svjetla, a istovremeno reducira odbljeske i nedostatke koji mogu upropastiti fotografiju. Sedamdesetogodišnji ugled reflektira se na svim snimkama, od makro fotografija s udaljenosti od 1 cm do zapanjujućih pejzaža, od portreta do zajedničkih snimaka na zabavi. Povećana veličina 1/1.63'' CCD senzora upotpunjava objektiv.

Za razliku od običnih kompakata, korisnici mogu smanjiti dubinsku oštrinu na svojim slikama kako bi snimili fotografije s zamućenom pozadinom. U kombinaciji s Olympusovim visoko osjetljivim TruePic V procesorom za obradu slika, ove prvorazredne komponente daju korisnicima fotoaparata XZ-1 senzacionalan potencijal za snimanje fotografija SLR kvalitete fotoaparatom koji nije puno veći od mobitela.

Izvanredne performanse pri slabom osvjetljenju
Tri glavne komponente fotaparata XZ-1: objektiv, procesor i senzor, u kombinaciji s nizom vrhunskih karakteristika jamče da fotografije i filmovi ostaju oštri od ruba do ruba čak i pri slabom svjetlu. U usporedbi sa standardnim 14 Megapikselnim CCD senzorom, fotodioda svakog piksela na Olympusovom senzoru je dvostruko veća.

U kombinaciji sa senzorom i iznimno svjetlosno jakim objektivom, dvostrukom stabilizacijom slike, ISO 6400 i AF iluminatorom (za lakše izoštravanje u uvjetima slabog svjetla) korisnici mogu snimiti oštre fotografije bez šuma pri slabom svjetlu, a da ne moraju uništavati atmosferu koristeći bljeskalicu. XZ-1 se dobro snalazi i pri prejakom osvjetljenju.

Kako bi svjetlosno jak objektiv mogao nesmetano funkcionirati, fotoaparat ima jednu od najvećih brzina zatvarača na kompaktnim fotoaparatima (1/2000 sekunde), što smanjuje rizik od spaljenih fotografija ili zamućivanja na sunčevoj svjetlosti, snijegu ili kada se koristi bljeskalica.

Ekstremna kreativnost
XZ-1 dopušta slobodu svim kreativnim impulsima. Za ambiciozne korisnike koji vole preuzeti stvar u svoje ruke, tu su prednji kontrolni prsten i kotačić izbornika koji pruža profesionalan pristup cijelom nizu ručno podesivih načina snimanja (P/A/S/M).

Posebne mogućnosti uključuju snimanje u RAW načinu, Višestruki omjer stranica i šest Umjetničkih filtara s posebnim efektima koji se mogu koristiti čak i prilikom snimanja HD video zapisa. Uz mogućnosti poput super makro snimanja, bežične kontrole vanjskih bljeskalica i iznimno brzog AF praćenja, korisnicima kompaktnih fotoaparata nikada nije bilo lakše izraziti kreativnost.

Poseban stil
Olympusovi dizajneri koji su se proslavili klasičnim retro dizajnom nešto veće PEN serije fotoaparata bez zrcala, sada su stvorili još jedno remek djelo - XZ-1, koji je dostupan u mat crnoj ili u lakirano bijeloj boji.

Ovaj fotoaparat je kompaktan i lagan pa jednostavno stane u svaki džep, tako korisnici mogu snimati oštre i lijepe fotografije kad god požele.
Olympus XZ-1 će biti dostupan za od siječnja 2011.Glavne karakteristike:

Kvaliteta slike
1:1.8-2.5 iznimno svjetlosno jak 4x širokokutni i.ZUIKO DIGITAL zoom objektiv (28-112mm*) za zapanjujuće oštre fotografije
10 Megapikselni 1/1.63" HS CCD senzor visoke osjetljivosti za nevjerojatne snimke s kontrolom dubinske oštrine
Dvostruka stabilizacija slike za snimke objekata koji se brzo kreću bez zamućivanja
TruePic V procesor za obradu slike za vrhunsku reprodukciju boja i manje šuma

HD video zapis sa zvukom za snimanje kristalno oštrih filmova koji se mogu reproducirati na velikom HD televizoru.

Fleksibilnost
3.0" OLED (610,000 piksela) zaslon za bolju reprodukciju i preglednost tijekom snimanja s pojačanim kontrastom, svjetlinom i kutem gledanja.
Ručno podešavanje za profesionalno podešavanje postavki
Live Guide i i-Auto za jednostavno rukovanje, čak i za početnike
Navoj objektiva i kotačić izbornika za preciznu kontrolu i brz odabir načina snimanja i postavki

Kreativnost i fleksibilnost
6 Umjetničkih filtara za dodavanje kreativnih efekata HD filmovima i fotografijama: Pop Art, Mekani Fokus, Zrnati Film, Pin Hole, Diorama i Dramatični Ton

Priključak za dodatnu opremu za kompatibilnost sa sve većim brojem dodatne opreme uključujući vanjsku bljeskalicu, elektroničko tražilo i vanjski stereo mikrofon

Druge ključne karakteristike
ISO 6400 za izvrsne fotografije unatoč slabom osvjetljenju
HDMI TV sučelje za jednostavno rukovanje fotoaparatom tijekom reprodukcije putem daljinskog TV upravljača

Višestruki omjeri stranica za savršen format (16:9, 3:2, 4:3 ili 6:6)
Funkcija bracketinga za balans bijele boje i ekspoziciju

SD memorijska kartica (kompatibilan s SDHC SDXC)**
* odgovara 35mm. ** SD je zaštitni znak SD Card Association.
Detaljan opis karakteristika fotoaparata XZ-1 potražite na olimpusovim stranicama.

Dodatak
1:1.8-2.5 i.ZUIKO DIGITAL objektiv
ZUIKO DIGITAL objektivi koji su 1936. razvijeni za Olympusove fotoaparate pružaju preciznost i kvalitetu profesionalcima i amaterima. Dizajn objektiva 1:1.8-2.5 u potpunosti koristi potencijal digitalnih senzora na fotoaparatu XZ-1, a rezultat su oštre fotografije jakih boja i oštrog kontrasta od ruba do ruba.

AF praćenje
Ovaj sustav automatski prati subjekt u pokretu i neprestano ga drži fokusiranim kako bi fotografije imale najbolji mogući fokus i ekspoziciju. On također pamti podatke o subjektu čak i kada subjekt iziđe iz kadra i nastavlja ga pratiti kada se ponovno vrati u kadar.

Umjetnički Filtri
Omogućavaju stvaranje posebnih umjetničkih efekata direktno na fotoaparatu.
Diorama: Mijenja dubinsku oštrinu kadra kako bi fotografiji dala osjećaj nerealnosti i modeliranu strukturu.

Dramatični Ton: Pojačava kontrast kako bi se dobila dinamičnija atmosfera. Poput većine Olympusovih filtara, Dramatični Ton je neobičan jer ga se može koristiti tijekom snimanja fotografija, ali i za snimanje filmova. Zrnati Film: Ovaj efekt stvara osjećaj stvarnosti koji se evocira zrnatim, visoko kontrastnim monokromatskim fotografijama. Zbog takve dramatične atmosfere subjekt se impresivno ističe.

Pin Hole: Smanjuje perifernu svjetlinu stvarajući dojam pogleda kroz otvor igle. Tome je pridodan jedinstven ton boja koji rezultira stilom koji odiše tajnovitošću odnosno stvar dojam izgubljenosti u drugoj dimenziji ili u svemiru. Pop Art: Poboljšava boje čineći ih jačima i življima kako bi stvorio dojmljive slike koje odražavaju sretne i srdačne osjećaje pop art stila. Mekani Fokus: Stvara mekani ton koji daje slikama prozračnu, nebesku atmosferu. Stvara dojam da su slike obasjane rajskom svjetlošću, bez da se gube detalji poput kose ili latica cvijeća.

Dvostruka stabilizacija slike
Ova posebna funkcija koja pruža dvostruku zaštitu pomaže u sprečavanju zamućivanja koje je uzrokovano potresanjem fotoaparata ili brzim pomicanjem subjekata. Ona kombinira visoke ISO vrijednosti sa mehaničkim stabilizatorom slike baziranim na CCD-u, gdje ugrađeni žiro senzor prepoznaje pomicanje fotoaparata i prema tome prilagođava CCD.

HD Movie (720p High Definition)
Video zapis visoke definicije (HD video) osigurava vrhunsku kvalitetu reprodukcije na HD televizoru. Koristeći ovu funkciju fotoaparat snima HD filmove vrhunske kvalitete u rezoluciji od 1280x720 piksela pri brzini od 30 okvira u sekundi.

HS CCD Senzor
Visoko osjetljivi CCD Senzor je veći od uobičajenih senzora koje se može pronaći na kompaktnim fotoaparatima, a i pixeli na njemu su veći od onih na 14 Megapixelnim senzorima. Ovaj senzor pruža neusporedivu kvalitetu slike u svim uvjetima osvjetljenja, uključujući slabo svjetlo, sumrak, suton ili zoru.
i-Auto način snimanja

Ovaj "inteligentni-Automatski" način snimanja koristi naprednu automatsku tehnologiju prepoznavanja kako bi omogućio fotoaparatu da automatski prepozna pet najčešće 7 korištenih scena.

On omogućava snimanje savršenih fotografija bez potreba za ručnim podešavanjem.

Višestruki omjer stranica
XZ-1 omogućava fotografima odabiranje između četiri različita omjera stranica koji omogućavaju jedinstveno kadriranje scena. Odabrani omjer može se vidjeti direktno na LCD zaslonu fotoaparata. Dostupni omjeri aspekta uključuju: 16:9, 3:2, 4:3 i 6:6.

TruePic V procesor za obradu slika
Ovo je Olympusov najnoviji procesor za obradu slika. On automatski poboljšava važne aspekte kvalitete slike uključujući reprodukciju boje (raspon boja, zasićenje i svjetlinu), oštrinu slike (smanjen šum, poboljšana reprodukcija rubova), a pruža i veću brzinu obrade.

Također podržava i Umjetničke filtre, HD video snimanje te snimanje fotografija s velikom ISO osjetljivošću do 6400 za do sada neviđene kreativne mogućnosti.

OLED Organske svjetlosne diode emitiraju direktno svjetlo i nude značajne prednosti u usporedbi s LCD zaslonima. Na primjer, duži vijek baterije, dublje crne razine, pojačani kontrast, realističniji prikaz boja, širi kutevi gledanja i veća osvijetljenost.

Izvor: olympus
__________________
Warrior is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On 

Powered by vBulletin®™
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright ©2013 World-Satellite™
All Rights Reserved™