View Single Post
Old 06-06-2011, 09:18   #24
vepar
 
vepar's Avatar
 
SUPER V.I.P MEMBER
Join Date: May 2010
Posts: 1,095
Thanks: 277
Thanked 570 Times in 221 Posts
Users Flag!
Default Re: OScam za početnike - korak po korak

U oscam.user datoteci postoji još – moglo bi se reći – poveći broj raznih drugih opcija, npr. skup opcija vezan za restrikcije koje možete davati pojedinim korisnicima (ograničenja i sankcije pojedinih klijenata), te i još neke druge "specifične" opcije, a kako te opcije sam niti ne koristim neću Vas zamarati sa opisima istih.

Kako se OScam razvija biti će tih opcija u oscam.user datoteci vjerovatno još i novih, a i neke od opcije u oscam.user datoteci koje sam opisao doživjeti će vjerovatno i promjene – tako da je – naravno – najbolje da sami malo pogledate kakove su te sve opcije u orginalnoj uputi i primjerima što izlaze uz pojedine verzije OScama koje se gotovo svakodnevno pojavljuju.

Neke opcije niti nema smisla koristiti kod pojedinih korisnika (usera, klijenta -> [account]), npr. opcije koje se odnose na CCcam server na Vašem OScamu, a npr. klijenta konfigurirate kao NewCamd-klijenta ili DVBapi-klijenta, a to ste sigurno već i sami akceptirali i skontali.

Treba uočiti da su samo tri opcije obavezne u oscam.user datoteci kod svakog pojedinog korisnika (usera, klijenta -> [account]), a to su: user, pwd i group. Dakle – te tri opcije morate dodijeliti svakom svom pojedinom korisniku (useru, klijentu -> [account]) na Vašem OScam CS-serveru, stim da Vašem klijentu za monitoring ne morate dodijeliti opciju group.

Ostale sve opcije u oscam.user datoteci osim ove tri (user, pwd i group) su neobavezne, što znači da ih možete koristiti, a i ne morate, pa se onda one ako ih niste sami definirali postavljaju onako kako su zadane, tj. predefinirane u samom OScamu.
vepar is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to vepar For This Useful Post:
malimau99 (01-07-2011)